Projecten

Hieronder een greep uit onze lijst van referenties. Heeft u vragen? Neem direct contact op om zo samen ook ùw project vakkundig uit te werken.

Renovatie rijhuis, Antwerpen, Trapstraat

Bij dit project renoveerde bertbouw een vervallen rijhuis tot een modern gebouw met 3 appartementen. Enkel de gevels werden behouden, de houten vloeren werden vervangen door betonnen vloeren met balken en houtvezelplaten (systeem ‘rector klith’ ).

Er werd een verdieping aan het huis toegevoegd. Alle gevels kregen een nieuwe gevelbezetting. De achtergevel en de nieuwe verdieping werden eerst geïsoleerd en nadien werd bezetting op de isolatie aangebracht.

Het nieuwe buitenschrijnwerk kreeg een hoge rendementsbeglazing en de daken werden voorzien van 12 cm purisolatie en een dakbedekking in EPDM-rubber.

De elektriciteit, verwarming en het sanitair werden volledig vernieuwd.

Ook installeerde bertbouw nieuwe badkamers en keukens. 

Poolhouse, Gierle

Dit poolhouse werd in samenwerking met schrijnwerkerij Dirk Van Gompel opgetrokken. Bertbouw verzorgde naast de dakdichting in EPDM en de binnenafwerking in hout en gyproc, ook het plafond van het overdekte terras met Knauf Aquapanel outdoor.

Gevelbekleding en plat dak, Merksem

De achterzijde van deze woning werd volledig van een nieuwe buitenschil voorzien.

Naar een ontwerp van Architektenburo Jef Van Oevelen werd er voor gekozen om van de renovatiewerken gebruik te maken om de isolatie te optimaliseren.

Het plat dak werd voorzien van een bijkomende laag isolatie en nieuwe waterdichtingslaag in Restrix-EPDM.

De gevels werden volledig ingepakt met een isolatielaag van 12cm PIR-isolatie en voorzien van een verluchte draagstructuur waarop de gevelbekleding in Afzelia werd gemonteerd. 

Gevelrenovatie woning, Antwerpen

Deze woning was al grotendeels verbouwd langs de binnenzijde. Bertbouw stond in voor de gevelrenovatie. De achtergevel werd bekleed met het WDVS-systeem van het merk Caparol; de gevel wordt hierbij eerst bekleed met EPS-isolatie (6 cm) waarna een cementgebonden gewapende pleisterlaag aangebracht wordt, afgewerkt met een siliconeharspleister in de gewenste kleur.

Voor de zijgevel die niet zichtbaar is vanuit de tuin, koos bertbouw voor een bekleding met Eternit leien op een PUR-isolatie van 6 cm. 

In een volgende fase zal de voorgevel nog gerenoveerd worden.  

Renovatie badkamer, Ranst

De bestaande badkamer dateert van begin jaren tachtig. Een grondige renovatie was hierdoor noodzakelijk om aan het hedendaagse comfort te voldoen.

Het hele leidingwerk werd vernieuwd en aangepast, een volledig nieuwe badkamer werd gerealiseerd, inclusief inloopdouche.  Omdat het volledige project met eigen mensen wordt uitgevoerd, kan de uitvoeringstermijn beperkt worden tot slechts een drietal weken.

Gevelbekleding Eternit Natura, Beerse

De woning dateert van de jaren ’80 en ward reeds gebouwd met een spouwmuur. De gevels waren oorspronkelijk gepleisterd, maar door de jaren heen was deze pleisterlaag sterk verweerd.

Er werd gekozen om een volledige bekleding van de woning uit te voeren met Eternit Natura platen op een verlucht regelwerk. Ook de dakoversteken werden met Eternit platen afgewerkt.

Aansluitingen met de dakpannen werden dan weer met een zinken kap afgedekt. 

Aanleg van groendak, Oud-Turnhout

In samenwerking met schrijnwerkerij Dirk Van Gompel werd de bestaande garage uitgebreid met een tuinlounge.

Om het geheel te laten opgaan in de omgeving werd er ook voor gekozen om een groendak aan te leggen.

Er werd een nieuwe dakdichting in EPDM Firestone geplaatst. Hierop werd een lichtgewicht groendak geplaatst met sedummatten.

De dakranden werden afgewerkt met een plooiwerk in zink. 

Herinrichting woonkamer-vide, Hoogstraten

De bestaande woning uit de jaren ’90 was toe aan een update om een aantal praktische problemen op te lossen en enkele esthetische aanpassingen uit te voeren.

De bestaande haard met bijhorende schouw werden samen met de trap uitgebroken zodoende een nieuwe vide te kunnen creëren en een moderne trap te kunnen installeren. 

Wat doet Bertbouw voor u?

  • technische uitwerking van uw plannen
  • advies bij materiaalkeuzes
  • opmaken van een correcte timing
  • opvolging tot de oplevering
  • hulp bij aanvragen van subsidies

Vraag een offerte aan